Articles 1 - 3 of 3 by " Răzvan Botea"

„Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”, spunea, potrivit internetului (căci eu nu am dat de acest citat în lecturile mele de până acum), istoricul Nicolae Iorga. Adevărate vorbe ale istoricului sau nu, consider totuşi că acestea au mare însemnătate, exprimând faptul că este vital să învăţăm din experienţele şi greşelile trecutului pentru a face cei mai buni paşi în viitor.

Răzvan Botea a ales facultatea de istorie, unde a descoperit mai mult decât istorie: a descoperit consecinţe în plan economic, social şi psihologic ale acţiunilor, cauze, pretexte, dar şi o pasiune pentru geopolitică şi relaţii internaţionale, căci a ajuns la concluzia că un fenomen naţional nu poate fi înţeles pe deplin fără a înţelege contextul regional sau global, în care zona financiar-economică este actorul principal.

La ZF scrie în zona de industrie şi eveniment, dar fără să evite niciun subiect de interes pentru cititori. A absolvit Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” din Braşov şi a urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti. La Ziarul Financiar lucrează din decembrie 2017.

Contact:

Email: razvan.botea@zf.ro

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010566916275

Instagram: https://www.instagram.com/razconbo/